sábado, 3 de enero de 2009

Entrevista a la revista La Veu

Entrevista publicada a la revista La Veu, en el seu número del mes de desembre...
www.quecorrilaveu.net/

Un dels membres més carismàtics de l’oposició política que té l’Ajuntament de Palafolls és el popular Òscar Bermán. Membre actiu del PP a la comarca del Maresme ha volgut repassar amb nosaltres la trajectòria personal del seu partit al municipi i l’actualitat del consistori palafollenc. Òscar Bermán porta tres legislatures com a cap del PP de Palafolls i ara més que mai i després que els passats comicis no van ser del tot els esperats per la seva formació, intenta reconduir amb fermesa la seva posició al poble. Noves facetes obren el camí del popular amb projectes propers al ciutadà com són el seu bloc, la web, i d’altres que s’aniran produint per així donar a conèixer millor l’aposta dels populars per un poble que enten necessita renovació i cares noves.

Com tens els ànims després de deu anys d’oposició i dels darrers resultats?
Doncs molt content com el primer dia, amb la mateixa il•lusió. En quant als resultats: al principi van semblar decebedors però malgrat pujar en vots vam perdre un regidor. L’abstenció ens va castigar.
Creus que el poble sap realment tot el que es cou dintre del consistori palafollenc? Crec que hem d’explicar que el poble ha d’involucrar-se encara més en els resultats de la gestió de l’ajuntament. Durant aquests anys s’han comès molts errors per part del govern.
Necessita un canvi d’orientació Palafolls?
Hem de saber explicar que sens dubte Palafolls necessita un canvi. Després de 25 anys en el càrrec és necessari canviar. L’única opció per a aquest canvi és el PP ja que l’altra opció de canvi que va ser convergència s’ha alineat amb totes la polítiques continuistes del PSC. Ja no sabem on acaba el PSC i on comença CIU.
Sabem que el pacte de govern entre PSC i CIU ha sigut molt durament criticat per tota l’oposició especialment per tu.
Què creus que es pot treure de bo d’aquest pacte?
Aquest pacte no porta res bo ni nou. CIU s’ha plegat a totes les polítiques del PSC. Aquest és un pacte de SUBMISSIÓ de CIU al PSC ja que el PSC amb una majoria absoluta no necessita sota cap concepte el suport de ningú. Sens dubte, el Sr. Dalmau ha convertit CIU en la MARCA BLANCA del PSC.
Quins són els teus objectius més immediats de cara a la propera legislatura?
La meva proposta va en primer lloc per baixar impostos i així apallissar millor la crisi, però PSC i CIU no estan per la feina, centrar-me en les barriades i urbanitzacions que han quedat discriminades des de fa anys i deixar de massificar el poble amb propostes i sobretot realitzar infraestructures realistes.
Què creus que necessita la gent del poble en aquests moments difícils econòmicament parlant?
S’ha de reduir les despeses. Ens hem d’estrènyer el cinturó tots. Explicar que els càrrecs de confiança, en aquest moments no fan falta, les seves despeses són una lacra per al poble i no solament no s’eliminen, si no que CIU malgrat estar en contra en la passada legislatura ara els manté i recolza aquesta manera de gestionar l’ajuntament. Aplicar mesures reals com la reducció d’impostos municipals, o despeses innecessàries com la darrera revisteta municipal que ha costat més de 3000 euros.
Diga’ns tres mesures urgents que faria el teu partit d’arribar a governar?
1/ Revisar i ajustar tots els pressuposts de la legislatura sota aquest escenari de crisi.
2/ Reunir-se amb tots els petits empresaris i autònoms de Palafolls per captar que manera podem ajudar-los en aquests difícils moments.
3/ I reduir els impostos municipals.
Valora’ns als companys d’oposició dels altres partits?
La meva valoració és bona, el més important és el diàleg, encara que a vegades tinguem diferents projectes i que hi ha moments ens que ens sortim de l’àmbit municipal.
Què és el millor i el pitjor de l’actual Palafolls?
El millor és que les infraestructures que tenim són de disseny. El pitjor és que ens falta molt per aconseguir que tots els habitants de Palafolls tinguin les mateixes comoditats.
Molts han sigut oblidats pel PSC durant més d’un quart de segle de govern continuistes.
Per últim, què desitges per el 2009?
Que el PSOE gestioni bé aquesta crisi que ens està assolant, si no aquest país i els seus ciutadans ho passaran molt malament i no valen les bones paraules.

5 comentarios:

natalia dijo...

me parece una entrevista interesantisima, y usted dice verdades a gritos, aunque nadie desde el gobierno le escuche por miedo a reconocer la verdad. Ciu se ha vendido al Psc ¿a que precio?, les costara caro en la elecciones, se de algun simpatizante y militante de ciu que ha dejado de serlo por no estar deacuerdo con la politica desleal a sus princios, animo bermant demuestre que usted sigue siendo integro como siempre aunque valentin le tome por tonto que todos ya sabemos que es por miedo.

alicia alvarez dijo...

la entrevista me gusto mucho, interesante y demuestra que usted sigue diciendo lo que piensa sin que nadie le diga lo que tiene o no que decir, el dialogo y consenso que usted propone es muy importante y que de una vez todos los partidos de Palafolls se pongan de acuerdo en temas que nos conciernen a todos, y que están por encima de las ideologías mutuas, es decir que el ciudadano se tiene que ver veneficiado . Le felicito y siga a sí. alicia alvarez CIU

Xavi Martín dijo...

Oscar, tienes toda la razón. El PP en Palafolls, es el único que ha demostrado ser consecuente con su programa y su modelo de localidad.
CIU en cambio, ha entrado en un gobierno de mayoría del PSC, para que todo siga igual. Solo le han importado las sillas.

Sigue así, porque el trabajo que hacéis en Palafolls se verá recompensado en 2011. Desde el PP de Tordera tienes todo nuestro apoyo. Y desde Nuevas Generaciones del Maresme también. Es un gran motivo de satisfacción que en breve podremos ver una Junta local de Nuevas Generaciones de Palafolls, con gente joven del pueblo, dispuesta a mejorar Palafolls. Estoy convencido que Nuevas Generaciones en Palafolls tiene un largo recorrido para ayudarte a ser el próximo alcalde de la localidad.

Un fuerte abrazo,

Xavi
http://nnggmaresme.wordpress.com

Domingo dijo...

Oscar, tienes unas simpatizantes muy buenos ¿por que no hablas con ellas para que colaboren con el partido? estas dos mujeres prometen.
Un saludo Oscar

natalia dijo...

Domingo, amor soy apolitica total, pero me jode que se cometan injusticias con gente que vale la pena como bermant, y que encima se le rían como bellacos cuando saben estos de psc que son unos inútiles políticos, y no miran la persona si no el partido. Hay que mirar más allá pero si valentin dice a cagar todos a cagar y sin rechistar es lo que ocurre cuando el criterio entre ellos es ciego.