lunes, 14 de septiembre de 2009

la Diada l'11 de setembre sense afluència ....



Enguany, ben segur celebrarem la Diada d’una forma diferent. A l’esperit de joia i celebració, s’afegeix l’angoixa i el patiment de molts milers de catalans que han perdut o poden perdre la seva feina i que observen, amb molta preocupació, el futur de les seves famílies. Volem estar al seu costat, compartint el seu neguit. Tenim un sentiment agredolç.

Alguns han volgut utilitzar aquest Onze de Setembre en benefici del seu ideari ideològic i polític. Volen manipular la festa de tots amb plantejaments radicals allunyant a molts catalans d’aquesta celebració.

Des del Partit Popular de Palafolls, volem viure la festa al costat dels que més pateixen la crisi econòmica i, mirant al futur, oferir solucions, propostes i idees per superar-la. No volem contribuir a generar falsos debats sense interès social.

Crèiem que, ara més que mai, tots els esforços dels governants i de la resta de responsables polítics s’han de centrar en sortir de la crisi, quan més aviat millor, sense deixar a ningú enrere. Per assolir aquest objectiu, hem d’abordar reformes i impulsar actuacions que generin llocs de treball, ja que aquesta és la millor política social. No hem de limitar-nos al subsidi, hem de ser capaços d’impulsar polítiques que generin ocupació i que aturin la pèrdua de llocs de treball que patim a Catalunya.

A la Diada de l’any passat, reclamàvem que calia millorar i augmentar el finançament de Catalunya, garantint l’acord entre totes les comunitats autònomes. Aquest finançament ja ha arribat, encara que a costa de pujar els impostos als catalans. Ara és el moment d’exigir al Govern de la Generalitat que es deixi de victimismes –fins ara l’excusa era el finançament- i gestioni els recursos de què disposa. Ja no hi ha excuses.

Exigim que apliquin aquests nous recursos a garantir un ensenyament i una sanitat de qualitat; garantir la nostra seguretat; garantir que la nostra gent gran i les persones amb discapacitats siguin ateses dignament; dotar-nos de les infraestructures necessàries... És l’hora de la gestió i no de més paraules buides.

Des del Partit Popular de Palafolls fem una aposta per la celebració cívica de la nostra festa. Malgrat les greus dificultats ens en podem sortir, si entre tots som capaços de centrar-nos en els problemes reals i adoptar les mesures necessàries per generar llocs de treball. Ara, més que mai, hem d’exigir al Govern que governi i gestioni per sortir de la crisi econòmica.

1 comentario:

chefrancine dijo...

Nunca he podido entender, porque se considera un día grande en Cataluña el 11 de septiembre.
Se conmemora una derrota, un sitio de 14 meses,la abolición de las instiutciones catalanas......¡¡ increible ¡¡
Tampoco puedo entender tanto victimismo, tanta mirada al pasado, tanta tontería......
Las conmemoraciones, las celebraciones deberían ser, actos de alegría, de triunfo, de momentos sublimes, con la mirada puesta al presente y al futuro.
En mi casa cuando se empezó a conmemorar el 11 de septiembre, poníamos la bandera y como buenos españoles, no teníamos ni idea de porque. Lo hicimos así durante un tiempo, hasta que nos informamos y nos enteramos de lo que se conmemoraba. Nunca más pusimos la bandera en ningún sitio.
Mi madre catalana como ella sola y orgullosa de serlo, ( como todos nosotros ), se pilló un cabreo de mil pares de narices, por lo que ella consideró una tomadura de pelo.
No me extraña que la Diada, no tenga repercusión social, porque es una celebración o conmemoración absurda.
A mi entender solo sirve para que las institucuiones la utilicen para la misma cantinela de siempre, para salir en la foto y poco más.