martes, 3 de junio de 2008

Noticia de Ràdio Palafolls del dia 3 de juny:

El club de bàsquet Girona, actualment a la lliga ACB està cercant ampliar els seus serveis a diferents municipis del voltant de Girona amb la voluntat d’adquirir patrimoni que alhora ajudi al club a sortir d’una complicada situació econòmica. El club Gironí i l’Ajuntament de PLF estan negociant la cessió d’uns terrenys municipals, prop de la potabilitzadora, per tal que el club de bàsquet pugui edificar, segons el diari esportiu El Nou 9, un centre de tecnificació de bàsquet. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí parla de les intencions del club gironí al nostre municipi. Si s’arriba a un acord, el club de bàsquet podria utilitzar uns terrenys de 10 mil m2 a PLF per construir aquest nou equipament que segons l’alcalde de PLF també beneficiaria al municipi. Segons sembla el president del club de bàsquet de PLF, Zeljko Kulic, havia estat intèrpret i amic de l’exentrenador del Girona, Svetislav Pesic, i així ha nascut la possibilitat de la implantació al nostre municipi del club de bàsquet gironí, que tenia com a patrocinador aquesta temporada passada la promotora immobiliària Akasvayu, qui ja ha anunciat que no podrà aportar els diners que donava fins ara. Ara l’Ajuntament i l’entitat esportiva estudien com fer el conveni de col·laboració, condicions que s’estan negociant. El club gironí estudia també altres opcions per ampliar patrimoni, com ara Salt, Figueres o Andorra, on té previst crear residències pels seus esportistes. Aquesta adquisició ajudaria a augmentar el patrimoni del club de bàsquet, una condició necessària per mantenir-se la màxima categoria del bàsquet estatal. La greu crisi econòmica del club, amb un dèficit acumulat de 9 milions d’euros. La ACB ja va obrir un període de 2 anys per tal que el Girona arreglés la situació, sense que l’entitat hagi trobat solució a la crisi econòmica que viu. El club incompleix la normativa de l’ACB que penalitza estar dues temporades consecutives amb un deute superior al seu patrimoni. L’únic amb què compta el club, i no té prou valor com per compensar el deute actual, és la plaça per jugar en la màxima categoria del bàsquet espanyol. Vendre-la, però, significaria acabar amb dues dècades d’història del CB Girona a l’ACB.

Llàstima que la noticia no sigui del tot creïble (mai se sap!!!), i tota aquesta cortina de fum quedi deslluïda amb la més que possible pèrdua de la plaça que té el CB Girona a l’ACB, llavors no crec que tinguin molts ànims de construir invents a la comarca veïna. En el “Telenotícies Vespre de TV3” del mateix dia 3 de juny de 2008, la pròpia alcaldessa de Girona, feia un comunicat en el que informava sobre la petició del club gironí per que el consistori es fes càrrec del deute. Anna Pagans, deia que el consistori era incapaç d’afrontar el deute del club gironí (prop dels 12 milions d’euros), i molt possiblement deurà afrontar el futur en categories inferiors.
Una altre informació que deu venir dirigida per crear expectació al municipi i donar validesa a un altre personatge posat a dit pel batlle (senyor Kulic)!!!
¿O potser és d’aquelles com la que donava Ràdio Marina el mateix dia 3 de juny, sobre unes declaracions del senyor batlle en les que afirma que INDITEX donarà 500 llocs de treball en el seu nou centre logístic?
Que mancats estem de diners i propostes !!!

No hay comentarios: