domingo, 10 de abril de 2011

Querella de la fiscalia contra l'alcalde Agustí per prevaricació i malversació de fons públics. (El Punt, 25/02/2011)

25/02/11 02:00 - palafolls - Teresa Márquez


Querella de la fiscalia contra l'alcalde Agustí per prevaricació S'ha enviat ja a un jutjat d'Arenys de Mar i també se l'acusa del delicte de malversació
de cabals públics
Es basa en la denúncia que va fer un constructor sobre adjudicacions “a dit” del consistori

Palafolls La fiscalia de Barcelona ha presentat una querella contra l'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC), a qui acusa dels delictes de prevaricació i malversació de fons públics. El fiscal ha traslladat l'escrit a un jutjat d'instrucció d'Arenys de Mar, que determinarà si el cas tira endavant o no. La notícia la va donar a conèixer dimecres l'emissora municipal Ràdio Palafolls i la querella es basa en la denúncia interposada, el mes de juny passat, pel constructor Cristophe Lemonche, que acusava Valentí Agustí d'haver-li adjudicat obres “a dit”. En concret, feia referència a la construcció d'uns garatges sota les grades del camp de futbol municipal.

Segons la querella de la fiscalia, s'entén que el juliol del 2007 es va aprovar per ple una modificació del projecte, al qual s'afegia una nova zona de garatges i se l'adjudicava a l'empresa de Lemonche, Chrislemon SL. Segons el text de la fiscalia, tres mesos després, l'alcalde signava un decret en què afegia a la modificació noves obres, consistents en la construcció d'un soterrani amb magatzem, cosa que obligava a modificar el pressupost global dels 520.000 euros inicials als 715.331 euros. “La construcció del soterrani va ser adjudicada sense procés de licitació i el començament, el desenvolupament i l'adjudicació de les obres es van fer abans del ple del juliol i del decret de l'octubre”, diu el text.

El fiscal, a més, recull que l'Ajuntament va pagar dues factures a Christophe Lemonche per valor de 124.570 euros en concepte de les obres del soterrani, “malgrat que, segons el plec de clàusules administratives de la concessió, el consistori no havia de participar en el finançament de les obres, que eren a càrrec del constructor”, es precisa en la querella. Tot i la gravetat dels delictes la fiscalia per ara no demana pena de presó per a l'alcalde i sí d'inhabilitació.

Confiança

L'alcalde de Palafolls s'ha mostrat “tranquil i confiat en la justícia”. Valentí Agustí, quan va ser denunciat per Lemonche, ja va explicar que el procés de modificació de l'obra dels garatges s'havia fet “seguint la normativa i amb el vistiplau de tot el govern”. “És cert que l'Ajuntament va haver d'intervenir econòmicament en el projecte però ho va fer per garantir l'acabament de la construcció dels garatges sota la graderia del camp de futbol”, explica i recorda que el constructor va actuar per “revenja”i que encara deu a l'Ajuntament més de 400.000 euros en concepte de concessió administrativa dels garatges. Valentí Agustí s'ha mostrat queixós d'haver-se assabentat de la querella a través dels mitjans.


LA FRASE
Tinc la consciència ben tranquil·la i l'Ajuntament ha actuat d'acord amb la normativa
Valentí Agustí
ALCALDE DE PALAFOLLS (psc)

No hay comentarios: